MENIU

O companie a fost acuzată că și-a mutat sediul în vârful muntelui, ca să-i determine pe angajați să demisioeze

Muntii Qinling, unde compania și-a mutat sediul pentru a scăpa de angajați

O companie din China a stârnit controverse și nemulțumire printre angajați după ce a luat decizia de a-și muta sediul dintr-un cartier central aglomerat într-o zonă muntoasă îndepărtată de oraș. Acuzațiile aduse de personal sunt că această mutare face parte dintr-un plan strategic pentru a-i determina pe angajați să-și dea demisia, fără a beneficia de compensații financiare corespunzătoare, în conformitate cu prevederile legale referitoare la restructurări. 

După cum a raportat presa locală chineză, o companie de publicitate cu sediul în orașul Xi'an, provincia chineză Shanxi, și-a mutat birourile într-o locație îndepărtată din munți și apoi și-a forțat angajații să meargă acolo zilnic. 

Situația a ajuns în atenția presei când unul dintre fostii angajați, pe nume Chang, și-a împărtășit experiența trăită la compania de publicitate din Xian, provincia Shaanxi, situată în centrul Chinei. Chang a dezvăluit că sediul mutat recent în Munții Qinling era la o distanță extrem de mare de oraș, necesitând o navetă epuizantă de patru ore dus-întors. În plus, zona se confruntă cu limitări în ceea ce privește accesul la transportul public.

„Colegii mei care nu au mașini au fost nevoiți să se deplaseze cu un autobuz care circulă o dată la trei ore și apoi să meargă pe jos, pe poteci muntoase, încă trei kilometri, pentru a ajunge la birou”, a spus Chang, potrivit South China Daily News, adăugând că o călătorie cu taxiul de la cea mai apropiată cale ferată costă aproximativ 60 de yuani (aproximativ 8 euro) iar firma a refuzat să acopere costurile. 

Miliardarii lumii participanți la Davos au devenit brusc darnici: "Luați-ne banii!"

Chang a mai povestit și despre condițiile de lucru extrem de precare de la noul sediu. Angajații se confruntau cu o lipsă evidentă de facilități de bază, întâmpinând dificultăți în îndeplinirea nevoilor cotidiene. De exemplu, femeile erau nevoite să meargă la toaletele publice din cel mai apropiat sat, care se află la o distanță semnificativă. În plus, angajații care se deplasau cu autobuzul s-au plâns că, după încheierea programului, erau nevoiți să se întoarcă spre casă în întuneric, riscând potențiale atacuri din partea unui număr considerabil de câini fără stăpân din zonă. 

Forțați de împrejurări, 14 din cei 20 de angajați ai agenției au renunțat la job

14 din cei 20 de angajați ai agenției au renunțat la locul de muncă, pentru a descoperi la scurt timp după aceea că firma și-a mutat sediul înapoi în oraș și a publicat o ofertă de muncă pentru a recruta noi angajați.

Când vestea a devenit virală, agenția de publicitate și-a amenințat  foștii angajați cu judecata pentru defăimarea reputației companiei.

"Chiria din Cartierul Central de Afaceri era mare, iar noul birou era în curs de renovare. Operam o casă de familie, așa că ne-am mutat acolo temporar pentru o săptămână", a declarat un reprezentant al companiei.

Vecinul lui Iohannis din Sibiu își vinde casa. Câți bani trebuie să plătească cei care vor să se învecineze cu președintele

Mai multe articole despre:
companie disponibilizari demisii angajati