MENIU

O celebră cântăreaţă din România s-a călugărit

<p>O celebră c&acirc;ntăreaţă din Rom&acirc;nia s-a călugărit</p>
<p>O celebră c&acirc;ntăreaţă din Rom&acirc;nia s-a călugărit</p>

Au fost artişti de renume, au cunoscut succesul în anii Epocii de Aur, însă au ales să urmeze calea credinţei. Puica Igiroşanu, solista de jazz cu ochii de smarald, a lăsat cariera şi a îmbrăcat haina monahală, călugărindu-se. Astăzi, este maica Anastasia şi cântă doar muzică bisericească.

Vocea fermecătoare a anilor ’70, Puica Igiroşanu, a încântat auzul ”generaţiei pe vinil” cu melodii precum  ”Să cânte tinereţea”, ”Tu aşa mi-ai spus” sau ”Când ai plecat”. Contemporană cu maeştrii muzicii Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau cu compozitorul Richard Oschanitzky, frumoasa brunetă cu ochi verzi ca smaraldul a lăsat o amprentă unică în lumea muzicii jazz.

Însă artista şi-a dat seama că nu şi-a ales cariera potrivită. Îl descoperise pe Dumnezeu şi a simţit că trebuie să renunţe la lucrurile lumeşti, la muzica ei, aşa că Puica Igiroşanu a urmat calea credinţei. Frumoasa artistă l-a avut ca prim duhovnic pe Părintele Arsenie Papacioc, cel care a făcut parte din generaţia de aur a teologilor români, preot care a fost prigonit şi închis de comunişti. ”Părintele m-a îndrumat foarte mult şi mi-a fost de ajutor pentru ce-mi doream să fac”, a declarat maica Anastasia, conform click.ro.

Mai multe articole despre:
biserică călugăriţă maică