MENIU

O butelie a EXPLODAT într-o localitate din Botoșani! De la ce a pornit deflagrația

Explozie butelie - imagine de arhivă

O tragedie în toată regula a fost cât pe ce să se întâmple în această după-amiază, într-o locuinţă din satul Plopenii Mari, din județul Botoșani, acolo unde o butelie a produs o explozie puternică. Din fericire, rănile suferite de proprietară, o femeie în vârstă de 79 de ani, nu au fost în măsură să îi pună în pericol sănătatea. De altfel, femeia a refuzat să meargă la spital. 

Potrivit ISU, proprietara a încălzit mâncarea, după care a închis gazul doar de la maşina de gătit, nu şi de la butelia care prezenta defecţiuni la regulatorul de presiune, relatează Agerpres.

Gazul acumulat în încăpere a produs o explozie în momentul în care femeia a aprins becul.

"Forţele de intervenţie au fost chemate de o vecină care a auzit zgomotul exploziei. La faţa locului au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu o autospecială cu apă şi spumă, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă", a afirmat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU.

Deşi a fost surprinsă de suflul exploziei, femeia a suferit arsuri uşoare şi a refuzat transportul la spital, mai arată sursa citată.