MENIU

O barcă gonflabilă cu 12 persoane s-a răsturnat în apele râului Mureș - Un copil de doar 3 ani a murit, alte 4 persoane sunt date dispărute

Barca gonflabila

O barcă gonflabilă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș. Un copil în vârstă de doar 3 ani a fost declarat decedat în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de cadrele medicale venite la fața locului. Din primele informații, cei din barcă nu purtau veste de salvare, relatează realitateadearad.net.

UPDATE 10:15 - Oficial este anunțat decesul unui minor în vârstă de doar 3 ani. 7 persoane au fost scoase tefere din apă iar alte 4 nu au fost încă găsite.

"La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Periam au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Periam Port, din județul Timiș, s-ar fi răsturnat o barcă în care se aflau mai multe persoane. 

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pe malul râului Mureș, care aparține de județul Timiș, fiind scoase la mal o femeie de 28 de ani și un copil, de 3 ani.

Din nefericire, a fost declarat decesul minorului. 

De asemenea, 3 adulți și 3 copii au fost scoși pe malul râului Mureș, care aparține de județul  Arad.

Alți 2 adulți și 2 copii sunt de negăsit.

Misiune în dinamică, alături de celelalte structuri MAI.", anunță autoritățile.

UPDATE 9:55: Conform unor surse, 4 persoane sunt date dispărute, dintre care 2 sunt minori.

UPDATE ORA 9:45 - 2 Persoane sunt încă date dispărute în apele Mureșului. Cei de la ISU Arad au fost solicitați să intervină în sprijinul celor de la ISU Timiș care desfășoară o misiune de căutare -salvare pe râul Mureș, în zona localității Periam Port, unde o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat. 

 

Accident grav pe râul Mureș, o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat. Cei din parcă se pare că nu purtau veste de salvare. Un minor a avut nevoie de resuscitare.

Din informațiile primite de la ISU Timis, 4 persoane sunt încă dispărute. 

De asemenea, din cadrul ISU Arad, forțele și mijloacele de intervenție se suplimentează astfel: o autospecială de scafandri, o barcă și mijloace de iluminat.

Comunicatul oficial al autorităților:

"Misiune de sprijin ISU TIMIȘ

În jurul orei 21:00 am fost solicitați să intervenim în sprijin la ISU Timiș care desfășoară o misiune de căutare -salvare pe râul Mureș, în zona localității Periam Port, unde o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat. 

Din primele informații, două persoane sunt încă dispărute. 

Pompierii arădeni intervin cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă de salvare și două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă."

Mai multe articole despre:
barca gonflabila smurd