MENIU

O afaceristă din România a scăpat de ani grei de închisoare după ce s-a refugiat în Italia. Ea dădea acte medicale false pentru șoferi

O afaceristă din România a scăpat de ani grei de închisoare după ce s-a refugiat în Italia. Femeia este patroana unei clinici care elibera fişe medicale false viitorilor șoferi. Chiar dacă a primit mai multe condamnări definitive, instanța din peninsulă a respins mandatul european de arestare pe numele ei, pentru ca femeia să fie adusă în țară să-și ispășească pedeapsa.

Pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă şi dare de mită, Tribunalul Vaslui a condamnat-o pe femeie la 2 ani şi 8 luni de închisoare. Totodată, judecătorii au revocat suspendarea condamnării pentru furt, astfel că aceasta s-a ales cu o condamnare de 5 ani şi 8 luni. Pedeapsa instanţei de fond a fost confirmată de de Curtea de Apel Iaşi, care pe 11 februarie 2020 a dispus condamnarea definitivă pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Deşi a trecut aproape un an de la pronunţarea sentinţei definitive, afacerista nu a fost încarcerată nici până în prezent. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Vaslui, instanţă care a emis mandatul de punere în executare, persoana în cauză s-a sustras executării pedepsei, fiind plecată în Italia. Pe numele ei, a fost emis un mandat european de arestare însă nici acesta nu a fost pus în executare. Autorităţile judiciare italiene au refuzat punerea în executare a mandatului european, motivând că femeia avea în creştere la acea dată un copil mai mic de doi ani. Femeia de afaceri este mama a trei copii, cel mai mic împlinind doi ani în luna octombrie anul trecut.

Mai multe articole despre:
vaslui