MENIU

Nunta UNICĂ a unui cuplu de români: inspirată de seria Game of Thrones

Un episod din ”Games of Thrones” s-a filmat la Sibiu. Doi membrii ai clanului Schuster s-au căsătorit, iar la nunta lor au participat sute de invitați. Harry și Stela au fost încoronați cu coroana Regală, chiar pe Tronul de Fier. Pare un scenariu al celebrului serial, dar este de fapt cel al unei nunți copiată unu la unu după cele din ”Games of Thrones”.

Harry și Stela Schuster sunt tinerii are au ales ca temă pentru nunta lor celebrul serial cu milioane de fani din toată lumea. ”Amândoi suntem fani ai acestui serial, așa că ne-am dorit ca nunta noastra să fie inspirată din el. Este un început bun de viață în doi”, spune Hari Schuster.

Mirii pun la cale de ceva timp nunta-serial, și au gândit totul în cel mai mic detaliu. ”Încă de la intrare oaspeții sunt introduși în atmosfera serialului. Chevaletul pe care sunt trecute locurile la mese arată ca harta ținutului Westeros”, dezvăluie Harry, citat de Ora de Sibiu. 

Meniurile nu sunt nici ele în stilul celor clasice, ci sunt personalizate cu emblemele casele majore din Westeros: Lannister, Stark, Tyrell, Baratheon, Tully, Arryn, Greyjoy, Targaryen, Martell. Paharele mirilor au fost inscripționate cu citatele lui Khal Drogo si Daenerys Targaryen. Aranjamentele de pe mese nu puteau fi altfel decât foarte asemănătoare cu cele din ”Games of Thrones”, cu punctul central pe sfeșnicele de sticlă. Casa Lannister, cea care deține puterea în acest moment în serial este reprezentată la nunta din Sibiu prin bannerele care au ”îmbrăcat” sala.

The Iron Throne – atracția nunții

Punctul de atracție al nunții soților Schuster este replica Tronului de Fier din ”Gamens of Thrones”. Și are și o poveste: ”Am făcut rost de materiale din Canada. Tronul este realizat din aproape 1.000 de săbii, făcute dintr-un fel de zăpadă artificială. Are cam 30 de kilograme. Împreună cu unchiul și verișoara mea am lucrat la el cam două săptămâni. Doar că atunci când a trebuit să îl aducem la sală am realizat că nu încăpea în niciunul din cele trei lifturi. Așa că a trebuit să îl desfacem și să îl refacem în sala de nuntă. L-am terminat cu câteva ore înaintea petrecerii”, povestește Harry.

’’Eu am ajutat cu vopsitul si invechitul. A trebuit sa-l facem sa arate foarte vechi, pentru ca asa cu toate culorile arata foarte nou. A fost mult de lucru dar merita. Am printat foarte multe capturi de ecran si ne-am chinuit sa facem toate sabile… Am facut tot ce am putut in doua saptamani’’, a povestit Gerry, verisoara mirelui.

După ”încoronarea” mirilor invitaților le-a fost permis să se fotografieze pe replica tronului. ”Noi am fost primii cei care am urcat pe tron, apoi supușii au avut și ei voie să îl încerce, pentru că e o zi specială”, se amuză Harry. Și așa photo-book-ul nunții va fi unul deosebit, în care toți cei care apar în el poartă și o replică a coroanei regale a celor 7 ținuturi.

Momentele intrării mirilor și cel al tortului sunt alte puncte tari ale oricărei nunți, doar că în cea replică a ”Games of Thrones” sunt evident, în tema aleasă.

Așa că tinerii însurăței au venit în fața invitaților pe ritmurile melodiei-genric a serialului, iar tăierea tortului s-a făcut pe aceleași ritmuri.