MENIU

Numiri suspecte în penitenciare, în funcţii de conducere

Numiri cel puţin dubioase în funcţiile de conducere din puşcăriile româneşti. După scandalul telefoanelor descoperite în Penitenciarul Galaţi, directorul adjunct a fost mutat disciplinar, pe aceeaşi funcţie, la penitenciarul Brăila. Acelaşi personaj picase o testare psihologică şi fusese sancţionat disciplinar în urma unor anchete interne. Între timp, un alt director de penitenciar a devenit şi şef de birou la departamentul resurse umane.

Realitatea TV a descoperit noi probleme în sistemul penitenciar. Directorul Puşcăriei de la Brăila, Mihăiţă Dinulescu, [CAPTURĂ1] "s-a numit" şi şef de birou la Resurse Umane. Asta în condiţiile în care pe statul său de plată figurează... ca angajat al Penitenciarului Tichileşti. Un alt personaj controversat este Cornel Rău, directorul adjunct al aceluiaşi penitenciar din Brăila.

De altfel, Cornel Rău, directorul adjunct de la Brăila a fost mutat de la penitenciarul Galaţi după ce s-a constatat că, în puşcăria pe care o condusese, fuseseră introduse ilegal peste  2000 de telefoane.

Iar telefoanele cu camere de filmat şi acces permanent la internet nu au fost folosite doar pentru amuzamentul deţinuţilor. Poliţia a descoperit că, în penitenciarul condus de Cornel Rău, era organizată una dintre cele mai mari reţele de escroci care au făcut sute de victime prin metoda accidentul.
Pe de altă parte, liderii de sindicat reclamă că detaşările succesive ale directorului şi directorului adjunct nu respectă legea funcţionarului public care prevede că nu poate fi prelungită decât o singură dată pentru cel mult alte şase luni.

După dezvăluirile legate de condiţiile de detenţie şi documentele compromiţătoare arătate de Realitatea TV conducerea ANP a hotărât să secretizeze o bună parte a documentelor. Paradoxal, inclusiv auditul public a devenit... secret. Despre condiţiile de detenţie şi sistemul penitenciar din ROmânia puteţi să scrieţi pe adresa de e-mail martorocular@realitatea.net

Mai multe articole despre:
închisori Realitatea Tv penitenciare