MENIU

Numirea șefilor interimari ai TVR și Radioului public, amânată pentru joi, din lipsă de cvorum. PSD acuză jocuri politice

Clădirea Televiziunii Române

Votul pentru numirea directorilor interimari ai Radioului și Televiziuniii publice a fost amânat pentru joi, după ce în sedința de  miercuri nu au fost prezenți suficienți parlamentari încât să asogire cvorum de ședință.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu a anunţat că birourile permanente ale Parlamentului se vor întruni joi, începând cu ora 9.00 şi a precizat că acestea vor numi directorii interimari, în cazul în care un plen reunit nu are cvorumul legal de şedinţă. "Nu s-a supus la vot niciun Consiliu de Administrație. Lucrurile pe care dumnealor (PSD - N.R.) vor să le facă sunt în continuare neconstituţionale”, a mai afirmat Dragu.

În replică, liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că actuala putere a acţionat intenționat pentru a numi conducerile interimare la TVR şi Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

În acest scenariu, PSD analizează posibilitatea de a ataca în contencios administrativ deciziile Birourilor permanente, a mai afirmat Romaşcanu.

 

Joia trecută, Curtea Constituțională a României a transmis că numirile directorilor generali interimari de la Societatea Române de Televiziune și de la Societatea Română de Radiodifuziune sunt neconstituționale.

CCR a admis astfel, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare din cele 2 instituții media de stat.