MENIU

Numărul tinerilor bolnavi de diabet, în creștere! Date alarmante

Numărul tinerilor bolnavi de diabet, în creștere! Date alarmante

Numărul tinerilor bolnavi de diabet zaharat a crescut în mod alarmant în România, atrag atenția medicii care susțin că oamenii trebuie să își îmbunătățească stilul de viață pentru a nu ajunge la spital. Potrivit specialiștilor, numărul pacienților cu diabet zaharat de tip 2 diagnosticați depășește un milion, iar numărul celor nediagnosticați cu această boală este cel puțin la fel de mare. 

Datele arată că peste 20% din populație are toleranță scăzută la glucoză, adică prediabet, iar astfel, riscul pentru ca afecțiunea să se instaleze și să devină ireversibilă este uriaș. Potrivit medicilor, sunt mulți factori ce pot declanșa boala.

"In primul rand, sunt oberzitatea care este cauzata de supra alimentatie si de sedentarism. 85% din pacientii cu diabet zaharat de tip 2 sunt supraponderali la obezi.

Pacientul simte ca i se usuca gura si ii este sete mereu si desi bea foarte multa apa nu se satura niciodata, scaderea ponderala, foamea foarte puternica si pe masura ce glicemiile sunt mai mari apare ameteala, deshidratarea, oboseala", a aratat  Catalina Porojnicu, diabetolog.

Numărul de pacienți cu diabet zaharat a tot crescut în ultimii ani și astfel s-a ajuns la peste un milion diagnosticați, potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Mai mult, încă un milion nu știu că au boala, au atras atenția medicii diabetologi. Aceștia recomandă un stil de viață sănătos din care sportul nu trebuie să lipsească. 

Mai multe articole despre:
diabet tineri diabet date alarmante