MENIU

Număr URIAȘ de decese asociate COVID-19, în Brazilia. Epidemiologii se tem de ce e mai rău

Brazilia, țară aflata pe locul trei la nivel mondial în topul celor mai afectate state de pandemia de Covid-19, a depășit, ieri, pragul de 450.000 de decese asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2, potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătăţii, iar epidemiologii se tem de al treilea val de contaminări, luând în calcul atât apropierea iernii australe, cât și valul de relaxări al restricțiilor.

În total, 452.031 de decese au fost înregistrate din martie 2020, dată la care a izbucnit epidemia în  Brazilia și până în prezent, 2.173 dintre ele în ultimele 24 de ore, relatează HotNews.ro.
 
Această ţară cu 212 milioane de locuitori, a doua cea mai îndoliată din lume după Statele Unite, numără, de asemenea, 16 milioane de cazuri confirmate de contaminare, dintre care mai mult de 73.000 într-o singură zi.
 
Media deceselor cotidiene pe şapte zile, care a fost de peste 3.000 la jumătatea lunii aprilie, a scăzut sub 2.000 o lună mai târziu, rămânând stabilă la aproximativ 1.900 în ultimele zece zile.
 
Potrivit celui mai recent buletin epidemiologic, riscul valului al treilea este real, curbele pandemiei fiind deja în creştere în opt din cele 27 de state ale Braziliei şi stabil în alte zece. Răspândirea virusului ar putea fi favorizată de debutul iernii australe luna viitoare, cu temperaturi mai scăzute, în special în sudul ţării, mai arată sursa citată.