MENIU

Nu vă mai sărutați HAMSTERII și, în general, animalele de companie. Are legătură cu COVID

Hamster

Un avertisment ceva mai vechi privind legătura dintre animalele de companie și riscul transmiterii virusului Sars-CoV-2 revine în forță, după ce autoritățile din Hong Kong au decis să elimine mii de hamsteri. Suspiciunea este că micile animale cu blană s-ar fi îmbolnăvit de COVID sau poartă virusul pentru că au fost sărutate de o persoană bolnavă.

În urma verificărilor și stabilirii contactelor, autoritățile din Hong Kong au descoperit că un focar de coronavirus identificat recent a avut ca sursă un angajat al unui pet shop, potrivit Reuters, citat de HotNews.
 
După verificarea a sute de animale de pe teritoriul condus de China, 11 hamsteri au fost testați pozitiv, iar autoritățile au ordonat sacrificarea a 2.000 de rozătoare, precum și interzicerea importurilor și vânzărilor.
 
Autoritățile de sănătate au declarat că au acționat din prudență, chiar dacă nu există dovezi că animalele domestice pot infecta oamenii.
 
Societatea locală pentru prevenirea cruzimii față de animale a cerut o altă soluție.
 
Hong Kong a testat și iepuri și șinșila, dar numai hamsterii au fost pozitivi. În întreaga lume, au existat cazuri de coronavirus la câini și pisici, însă oamenii de știință spun că nu există dovezi că animalele joacă un rol major în contagiunea umană.
 
Mai multe articole despre:
hamsteri omorati hamsteri covid hong kong