MENIU

Nu s-a terminat. Coaliția pentru Familie anunță următorul pas după eșecul referendumului

Coaliția pentru Familie a admis eșecul referendumului pentru redefinirea familiei, dar a promis că aceasta este doar o luptă și că vor urma și alte bătălii. 

Reprezentanții Coaliției pentru Familie au afișat un aer sumbru, duminică seară, după eșecul lamentabil al Referendumului pentru revizuirea Constituției.

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției, a anunțat însă că CpF mai are de dus multe bătălii.

”E o primă bătălie. Vor mai urma și altele pe care sigur le vom câștiga. Trebuie să înțelegem că trebuie să învățăm să ne apărăm. E un da istoric care va conta pentru viețile noastre care ca conta și chiar dacă nu am reușit revizuirea const, vom reulși cu siguranță multe alte lucruri pentru apărarea acvestei țări”, a anunțat Gheorghiu.

Gheorghiu a acuzat campania pentru boicotarea votului că a dezinformat. Multă supărare a fost revărsată și către partide. 

”Nu am împlinit ţinta pentru că ne-am confruntat cu o imensă maşină propagandistică de manipulare anti-referendum, pro-boicot. În ultimele zile ne-am confruntat şi cu un fenomen neaşteptat şi anume boicotul generalizat al partidelor. Sigur că iniţiativa nu este politică, dar cetăţenii trebuie să ştie de miza acestui referendum. În sensul acesta acuzăm acest boicot”, a spus Gheorghiu.

După numărarea a 98,3 la sută dintre voturi, BEC a anunțat modul cum au votat cele 3,7 milioane de persoane.

oturi valabile cu răspunsul DA: 3.461.581, adică 91,61%.

Voturi valabile cu răspunsul NU: 242.671, adică 6,42%

Voturi invalidate, nule: 74.414, adică 1,97%

La referendumul pentru familie au votat 20,96% dintre alegători, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central, disponibile la ora 9:00 și anunțate în această dimineață.

3.778.716 de persoane s-au prezentat la urne.