MENIU

Nu poţi să slăbeşti? Acesta este hormonul care împiedică procesul

De câte ori ai încercat să slăbești însă nu s-a văzut niciun rezultat? Ei bine, ai putea avea o problemă cu hormonii, în special cu unul singur.

Există un hormon care previne la propriu slăbirea. Funcția sq principală este reglarea nivelului de energie din greutate. Trece din sânge în creier și se atașează de receptorii poftei din centrul s]u. Apoi, trimite semnale creierului, spunându-i de câtă mâncare are nevoie corpul.

Leptina stimulează activitatea sitemului simpatic și a țesuturilor grase să consume energie. Cu toate acestea, corpul dezvoltă câteodată rezistenţă la leptină. Acest lucru se întâmplă când leptina nu își atinge ținta și nu mai poate controla apetitul. Acest lucru se întâmplă la persoanele supraponderale.

Un nivel mare de leptină face ca o persoană să fie mai puțin sensibilă la ea, iar creierul nu mai poate urmări semnalele pe care le primește. În acest fel apar metabolismul slab și mâncatul compulsiv.

Aceste simptome indică o rezistenţă la leptină: creștere în greutate, pofte necontrolate, mâncat pe fond nervos, mâncat noaptea, hipertensiune, insomnie, inabilitatea de a slăbi, pofte de dulce, un nivel ridicat de trigliceride, anxietate, oboseală după masă, scrie girly.ro

Pentru a inversa rezistenţa la leptină, nu mai mânca grăsime, zahăr, carbohidrați și fructoză. Alege alimente organice și integrale. Include ulei de cocos, avocado, nuci, unti și grăsimi animale. Renunță complet la alimentele procesate. Consumă fibre solubile și proteine. Fă sport cât de mult poți și dormi suficient.

Mai multe articole despre:
greutate kilograme hormon leptină