MENIU

Novak Djokovic a părăsit Australia, după decizia Curții Federale - Primele fotografii de pe aeroportul din Melbourne

Novak Djokovic a părăsit Australia, după decizia Curții Federale - Primele fotografii de pe aeroport

Novak Djokovic a părăsit teritoriul Australiei, duminică, înainte de ora 14.00, ora României. Acesta se află deja în avion. Prima oprire nu va fi în Serbia, fiind așteptat la Belgrad abia luni, 17 ianuarie.

Avionul a decolat din aeurportul din Melbourne aproape de ora 14.00, ora României.

Novak Djokovic a zâmbit la plecarea din aeroport. Va parcurge un zbor de 14 ore. Prima oprire este la Dubai.

 

Citește continuarea pe realitateasportivă.net

Sportivul a plecat la câteva ore de la decizia justișiei australiene de a-i respinge viza. Curtea Federală a decis duminică deportarea lui Nole, astfel că acesta nu va participa la Australian Open. Totodată, Djokovic nu va mai putea intra în Australia timp de trei ani, decât în anumite circumstanțe.

Condiția obligatorie la intrarea în Australia este vaccinarea anti-COVID-19. Novak Djokovic a contestat la Curtea Federală din Australia decizia guvernului australian de a-i revoca viza.

Tenismenul sârb a sosit în Australia pe 5 ianuarie, dar viza lui a fost anulată pentru că nu este vaccinat. Djokovic a fost plasat într-un centru de imigranți, în izolare. Avocații sârbului au făcut apel și au primit câștig de cauză pe 10 ianuarie. Djokovic a fost eliberat, însă viza i-a fost anulată din nou, iar el - dus înapoi în carantină.

Prima revocare a vizei a fost în 6 ianuarie, la intrarea în țară, pe fondul unor neclarități legate de o scutire medicală de a se vaccina, primită sub motivul că ar fi trecut prin boală recent. Un judecător a decis ulterior să invalideze anularea vizei, invocând vicii de procedură.

Novak Djokovic NU joacă la Australian Open - Numărul 1 în tenisul mondial va fi deportat