MENIU

Noul ministru al Sănătății promite „toleranță zero” față de șpaga din spitale

Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, NU are încă o soluție pentru șpaga din spitale, dar promite "toleranță zero" față de acest fenomen.

Victor Costache promite „toleranță zero” și  susţine că mita „este un fenomen adânc înrădăcinat în societatea medicală şi în societatea românească, care trebuie să dispară”.

Despre șpaga dată în spitale, ministrul a adăugat că între țările europene "mai este una singură unde se practică acest obicei, pe care nu vreau să o numesc".

Victor Costache mai spune că "nu știu care este cea mai bună soluție la acest fenomen", adăugând că până acum "S-a mers pe un sistem represiv. Nu știu dacă aceste sisteme au funcționat."

"Dintre țările europene mai este una singură unde se practică acest obicei, pe care nu vreau să o numesc. Vom lupta împotriva acestui fenomen și toleranța va fi zero", a mai spus Victor Costache joi, la preluarea mandatului de la Sănătate.

Întrebat de jurnaliști cum va lupta împotriva fenomenului șpăgii din spitale, Victor Costache a replicat că "Dacă vă spun cum, nu vom mai lupta."

Topul mitei în spitalele din România. Unde s-a dat de cele mai multe ori șpagă în 2019

În urmă cu doup luni a fost publicat un adevărat clasament al mitei în spitalele din țara noastră! Sinteza realizată are în vedere date colectate prin raspunsul afirmativ la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”.  

Pe locul 1 în top se află Spitalul de Urgenţă Bucureşti, unde au fost primite 153 de răspunsuri afirmative, urmat de Spitalul Judeţean de Urgență Brăila, cu 147 de răspunsuri, şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, din Bucureşti.

În studiu au intrat 352 de spitale publice din toată ţara.
 
Dacă vrei să știi câtă șpagă au primit medicii din spitalul unde ai fost, detalii aici