MENIU

Noua Zeelandă - restricții la granițe tot anul după reapariția unui caz de Covid-19, primul în două luni

Premierul Jacinda Ardern

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că granițele țării vor rămâne închise în cea mai mare parte a anului. Măsura face parte din planul de combatere a pandemiei. Această perioadă este necesară pentru a se putea vedea cu adevărat impactul campaniilor de vaccinare anti-Covid desfășurate în lume, a precizat Premierul Jacinda Ardern.

Șefa guvernului a făcut anunțul după ce, în weekend, a fost confirmat primul caz de infectare cu Sars-Cov-2 din ultimele peste două luni, fiind vorba despre tulpina depistată în Africa de Sud. 

”Având în vedere riscurile din lume şi incertitudinea cu privire la campaniile internaţionale de vaccinare, ne putem aştepta ca frontierele noastre să fie afectate o mare parte a anului”, a declarat premierul, citat de hotnews.

Persoana infectată a fost testată pozitiv la zece zile după ce a revenit în țară din Europa, timp în care a stat în carantină. Potrivit autorităților sanitare, rezultatele testelor făcute celor 15 contacți ai acesteia sunt negative. Ministerul Sănătății a precizat că se fac cercetări cu privire la modul în care s-a produs contagierea în timpul carantinei, una dintre variantele luate în calcul fiind sistemul de aer condiționat al hotelului. 

Până acum, arhipelagul a reușit să țină sub control pandemia. Din cei cinci milioane de locuitori s-au infectat mai puțin de 2.000, numărul deceselor fiind de 25. 

În martie, țara și-a închis granițele pentru turiștii străini. În absența lor, șefa guvernului a precizat că vor fi permise în continuare călătoriile în cadrul aşa-numitelor ”bule de călătorie” cu Australia şi naţiunile din Pacific, care au reuşit să oprească epidemia. Cetățenii din țările respective sunt scutiți de carantină după apariţia unui caz local de contaminare.

Citește și: ”Noua Zeelandă, RESTRICȚII pentru călătorii din aproape toate țările - test COVID-19 obligatoriu. Care sunt excepțiile”