MENIU

Noua tulpină de coronavirus care se răspândește în Marea Britanie are MUTAȚII MAJORE. Avertisment teribil de la cercetători

Noua tulpină de coronavirus care se răspândește în Marea Britanie are MUTAȚII MAJORE. Avertisment teribil de la cercetători

Cercetatorii britanici incearca sa stabileasca daca raspandirea rapida in sudul Angliei a noii variante de coronavirus care provoaca Covid-19 are legatura cu mutatii majore detectate la tulpina, transmite Reuters.

Mutatiile includ schimbari ale proteinei cu "tepi" pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o foloseste pentru a infecta celulele umane, a anuntat un grup de cercetatori care urmaresc genetica virusului. Nu este clar daca aceste mutatii conduc la mai multe infectii, scrie ziare.com.

"Au loc eforturi pentru a confirma daca oricare dintre aceste mutatii contribuie la transmiterea mai mare", au spus cercetatori din cadrul COVID-19 Genomics UK (COG-UK) Consortium, intr-un comunicat.

Noua varianta, pe care cercetatorii britanici au numit-o "VUI - 202012/01", include o mutatie in regiunea genomului viral care codifica proteina cu tepi. In teorie, aceasta ar putea avea ca rezultat raspandirea mai usoara intre oameni a Covid-19.

Mai multe articole despre:
tulpina noua coronavirus