MENIU

Noua tulpină a Sars-Cov-2, depistată și în Australia. Două cazuri confirmate

Noua tulpină a Sars-Cov-2, depistată și în Australia. Două cazuri confirmate

Autoritățile din Australia au confirmat, luni, primele două cazuri de infectare cu noua tulpină a Sars-Cov-2, depistată recent în Marea Britanie. Persoanele respective au revenit recent din Regatul Unit în New South Wales, fiind plasate în carantină.

Cu toate acestea, Australia a precizat că nu ia în calcul suspendarea zborurilor din și spre Marea Britanie. Din martie, țara şi-a închis graniţele pentru persoanele care nu au cetăţenie australiană sau drept de rezidenţă permanentă.

”Toată lumea care vine din Marea Britanie intră timp de 14 zile în carantină la hotel şi nu prezintă niciun risc deoarece această carantină funcţionează cu succes”, a dat asigurări medicul-şef al ţării, Paul Kelly, citat de Agerpres. 

În prezent, cel mai mare focar din țară este în Sidney, însă numărul total al noilor infectări a scăzut în ultima perioadă. Zilele acestea, guvernul va anunța măsurile de izolare care vor fi impuse în perioada sărbătorilor. 

Bilanțul epidemiei din Australia se ridică la 28.200 de cazuri Covid-19 și 908 decese.

Reamintim că mai multe țări au suspendat zborurile de pasageri spre și dinspre Regatul Unit, după ce autoritățile au anunțat că noua mutație a coronavirusului se transmite mult mai rapid. Printre acestea se află și România.