MENIU

12 morți în incendiile de vegetație devastatoare din SUA

Incendiu de vegetație în California

12 oameni au murit și mai mulți sunt dispăruți în urma incendiilor de vegetație care devastează de câteva zile coasta de vest a SUA. Focul a mistuit totul în cale și, în unele zone, a plouat cu cenușă. 

În ultimele 48 de ore, patru oameni au murit în California și patru în Oregon. Și în Washington, un băiat de un an a murit după ce familia sa a fost surpinsă de flăcări în timp ce încerca să fugă. Părinții răniți ai copilului au fost găsiți de echipele de salvare și au fost transportați la spital cu arsuri de gradul III.

Autorităţile caută în continuare 12 persoane date dispărute în ţinutul Butte din California de Nord, după ce un incendiu a izbucnit în apropierea oraşului Oroville.

Aproximativ 3.900 de construcții au fost distruse în cele trei state, unde sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Peste 100 de incendii mai sunt active în 12 state din vestul SUA, potrivit presei locale. În California, au fost distruse peste 1,25 milioane de hectare de vegetație. Flăcările au cuprins 365.000 de hectare și în Oregon, guvernatoarea Kate Brown avertizând că bilanțul deceselor ar putea fi tragic. ”Nu am mai văzut niciodată o asemenea amploare de incendii scăpate de sub control pe teritoriul statului nostru”, a declarat aceasta, citată de Agerpres.

În unele zone, vântul puternic și uscat a contribuit la răspândirea flăcărilor și a împiedicat intervenția pompierilor și a elicopterelor. În lupta cu focul sunt implicați peste 17.000 de pompieri. Din cauza incendiilor, cerul a devenit roșu și ziua a părut un amurg continuu.

Mai multe articole despre:
incendii de vegetatie sua