MENIU

Noua metodă prin care hoții fură lemne. Manevra folosită ca să nu li se mai confiște camioanele cu care transportau ilegal marfa

Noua metodă prin care hoții fură lemne

Hoții de lemne s-au obișnuit repede cu noile legi. În Suceava, ca să nu li se confiște camioanele cu care transportă ilegal marfa, infractorii au folosit căruțe tunate. 

Activiștii pentru mediu au semnalat că în zonele pădurilor, atelajele sunt adesea folosite pentru transportarea lemnelor, unele fiind utilizate chiar și de mai multe ori pe zi.

Un incident recent a fost raportat de Daniel Bodnar, activist pentru mediu, care a evidențiat utilizarea de căruțe de dimensiuni neobișnuite pentru transportul acestor materiale. În timp ce se afla în zona Vicovu de Sus, județul Suceava, Bodnar a observat două căruțe cu încărcături voluminoase și suspecte.

Medicul care a uitat mânerul de la frână în piciorul pacientului și-a cerut scuze. „Nu am mai pățit așa ceva până acum”

După ce a alertat autoritățile, polițiștii au confirmat că aceste căruțe transportau șapte și, respectiv, patru metri cubi de lemn, fapt pentru care ar fi trebuit să aibă documente legale.

Sursele anchetelor au relevat faptul că motivul pentru care căruțașii folosesc aceste atelaje este pentru a evita confiscarea camioanelor care transportă aceste materiale.

În conformitate cu legea, confiscarea unui camion ce transportă minimum zece metri cubi de lemn fără documente este posibilă, iar legislația nu prevede indisponibilizarea unei căruțe. Prin urmare, pentru a-și completa volumul de materiale lemnoase, căruțașii fac mai multe transporturi pe zi, după cum indică și sursele.

Cântăreață minoră, racolată pe Facebook pentru sex. Propunerile șocante ale proprietarul unei pensiuni

Mai multe articole despre:
lemne furt lemne caruta activisti de mediu