MENIU

Noua componentă a Colegiului Director CNCD, validată de Parlament

<p>Noua componentă a Colegiului Director CNCD, validată de Parlament</p>

Plenul reunit al Parlamentului a validat, miercuri, prin vot secret cu buletine, șase membri în Colegiul Director al CNCD, forul care constată și sancționează faptele de discriminare. Colegiul este format, în total, din nouă membri cu rang de secretar de stat, însă noile numiri vin în contextul în care, în aprilie, expiră mandatele a șase dintre ei, informează HotNews.ro.

Pentru cele șase poziții și-au depus candidatura 18 persoane, care au fost audiate, săptămâna trecută, în comisiile de specialitate. Au primit, atunci, aviz favorabil șase candidați:

Claudia Popa, membră a Colegiului și, în prezent, juristă, propusă de PNL, a fost validată cu 271 de voturi pentru, 75 împotrivă. 

Csaba Asztalos, actualul președinte al CNCD, jurist, propus de UDMR, a fost validat cu 266 de voturi pentru, 80 de voturi împotrivă.

Luminita Gheorghiu, membră a Colegiului și, în prezent, juristă, propusă de PSD, a fost validată cu 229 de voturi pentru, 117 împotrivă.

Petre Florin Manole, propus de PSD, a fost validat cu 235 de voturi pentru și 111 împotrivă.

Cristian Jura, membru în Colegiu și în prezent, jurist, propus de PSD, a fost validat cu 244 de voturi pentru, 102 împotrivă.

Ilie Dinca, propus de minoritățile naționale, a fost validat cu 238 de voturi pentru, 108 împotrivă.

Membrii Colegiului sunt propuși și numiți de către cele două Camere ale Parlamentului, în ședința comună, iar durata mandatului este de cinci ani.

Mai multe pe HotNews.ro.