MENIU

Nou protest al angajaților din Sănătate după reducerea bugetului. Ce cer sindicaliștii

Protest Sanitas. Foto: Facebook

Sindicaliștii de la ”Sanitas” au continuat protestele și vineri, pentru a doua zi. Aceștia reclamă tăierea bugetului alocat Sănătății și cer Guvernului să le respecte drepturile.

De la 14:30, aproximativ 100 de angajați din Sănătate au pichetat sediul ministerului condus de Vlad Voiculescu, urmând ca, de la 15:30, protestul să se mute în fața ministerului Muncii. 

Vicepreședintele ”Sanitas”, Răzvan Gae, a declarat, pentru Realitatea Plus, că tăierea bugetului alocat Sănătății este inacceptabilă și cere alocarea a cel puțin 9% din PIB. 

”Suntem pentru a doua zi în stradă pentru că nu există niciun fel de reacții.
Studiind structura bugetului, avem o reducere, ceea ce este imposibil. Nu se poate face performanță tăind și tăind. Suntem ultima țară din punctul de vedere al PIB-ului alocat Sănătății. 
Toată lumea își dorește ca pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții și personalul să nu mai fie surmenat.

Dacă aș fi ministru al Sănătății, mi-aș da demisia pentru că nu poți performa astfel. Îi solicităm lui Vlad Voiculescu 9% din PIB, din care cel puțin 2% să fie alocați pentru infrastructură. Suntem singura țară din UE care avem buget de austeritate”, a reclamat Gae.

Potrivit proiectului de buget, Ministerul Sănătății va primi 17,4 miliarde lei, cu 11,2% sub execuția pe 2020.

Citește și: ”Proiectul de buget pentru 2021 a fost publicat - 17,4 miliarde lei pentru Sănătate și 28,5 miliarde de lei la Educație - Cum se împart banii”