MENIU

Norvegia menține restricțiile pentru români: 10 zile de autoizolare

Norvegia menține restricțiile de călătorie pentru români

Norvegia va ridica, din 15 iulie, restricţiile de călătorie către şi dinspre 20 de ţări europene. România se află în continuare pe lista ţărilor faţă de care sunt impuse restricţii. Lista este revizuită din două în două săptămâni, în funcție de evoluția epidemiei. 

Guvernul de la Oslo a anunțat că va ridica restricţiile de călătorie către şi dinspre 20 de ţări europene, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania, Olanda şi 21 de provincii din Suedia vecină.

Din rândul statelor UE, rămân pe lista ţărilor faţă de care sunt impuse restricţii de călătorie România, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Portugalia şi Luxemburg şi 18 regiuni suedeze. Aceleaşi restricţii rămân valabile pentru călătoriile în şi din afara Europei, precum şi pentru statele europene care nu sunt membre ale UE, precum Rusia, Turcia şi Ucraina. Cetățenii norvegieni reveniţi din aceste ţări vor intra în carantină, zece zile, notează EuropaFm.

Cetățenii români vor fi plasați în autoizolare 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian, anunță MAE. Cetăţenilor români cu rezidenţă permanentă într-una dintre ţările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă autoizolarea.

Norvegia, care nu este membră a UE, dar face parte din spaţiul Schengen, are unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie dintre statele europene pentru a combate răspândirea coronavirusului. Bilanțul epidemiei de coronavirus din țara cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori se ridică la 8.968 de cazuri de Covid-19 și 252 de decese.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 şi + 47 22 558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: + 47 99 153137.