MENIU

Nokia se întoarce și pregătește ceva incredibil. Nokia 10, primul smartphone cu cinci camere foto

Nokia 8
Nokia 10

Compania finlandeză HMD Global va lansa sub brandul Nokia un smartphone care va avea nu mai putin de 5 camere foto.

Tehnologia va fi similara celei de la camera Nokia OZO, care are 8 lentile, dar dispozitivul va fi micsorat foarte mult, pentru a putea fi montat in carcasa unui smartphone, scrie Phone Arena, potrivit Yoda.ro.

Informatia vine de la o sursa anonima care are legatura cu fabrica Foxconn, fiind cunoscuta colaborarea dintre aceasta uzina si HMD, pentru telefoanele Nokia.

Conform acestei surse, telefonul cu camera foto cu 5 lentile este deja gata si poate fi testat. Astfel, ar putea fi lansat oficial chiar anul acesta, daca Foxconn va putea sa-l fabrice in masa in urmatoarea perioada.

Camera va avea o forma circulara, similara cu Nokia OZO (foto). Dispozitivul va avea sapte orificii: cinci pentru lentile si doua pentru flash-ul LED.

HMD este un startup finlandez și activează din decembrie 2016, lansând smartphone-uri și telefoane simple sub brandul Nokia.

Sistemul de operare folosit pe smartphone-uri este Android.

2017 a fost anul în care brandul Nokia a revenit puternic pe piaţa telefoanelor.

Counterpoint Research a anunţat prin intermediul unui raport pentru trimestrul al treilea din 2017 că HMD Global a vândut în această perioadă peste 16 milioane de telefoane Nokia. Din cele 16 milioane de unităţi, doar 2.8 milioane sunt smartphone-uri, restul fiind feature phone-uri precum Nokia 3310 (2017), Nokia 105 (2017) sau Nokia 130 (2017). Aceste cifre poziţionează HMD Global pe locul 3 în lume în topul producătorilor de feature phone-uri şi pe locul 16 în rândul producătorilor de smartphone-uri, notează gadget.ro.

Mai multe articole despre:
Nokia Nokia 10 HMD Global