MENIU

Noii informații despre moartea suspectă a copilului de 7 ani, din Botoșani. Ce spun medicii

Sursa foto: Arhivă

Apar noi informații despre moartea suspectă a copilului de 7 ani, din Botoșani. Acesta ar fi dezvoltat o insuficienţă respiratorie acută, cauzată probabil de purtarea măștii de protecție.

Un băiat de 7 ani din localitatea Ibănești a murit, joi dimineață, la spital, după ce i s-a făcut rău acasă și nu mai putea respira. Copilul era răcit de cîteva zile, iar testul Covid a arătat că nu era infectat cu noul coronavirus.

Băiețelul a dezvoltat o insuficienţă respiratorie acută, medicii spunând că a ajuns la spital cu saturaţia de oxigen la 30%, iar plămânii nu au mai putut să îi oxigeneze creierul şi să ajute inima să bată.

Acesta a mers la școală doar în prima zi, după care a rămas acasă, pentru că se simțea rău. Era răcit și primea tratament de la părinți, iar joi i s-a făcut foarte rău de la primele ore ale dimineții, motiv pentru care a fost la Urgențe, la spitalul din Dorohoi.

Analizele arătau o stare septică, adică o infecţie puternică în organism, iar cadrele medicale au realizat că plămânii micuţului nu mai aduceau suficient oxigen în organism, practic acesta sufocându-se din această cauză.

„Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac. A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Medicii au testat copilul pentru Covid cu un test rapid, rezultatul fiind negativ, însă trupul micuţului a fost preluat de medicii legişti şi urmează a fi făcută o autopsie. Medicii iau în calcul şi o miocardită, o afecţiune gravă la nivelul inimii, cauzată de răceala de care suferea.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Mai multe articole despre:
botosani copil deces medici