MENIU

Noii campioni NBA: Golden State Warriors

Echipa fenomenului LeBron James, Cleveland Cavaliers, a fost învinsă în finala NBA, de extraordinara trupă a jucătorului minune, Stephen Curry.

În al şaselea meci al finalei NBA, Golden State Warriors (GSW) au încheiat socotelile cu Cleveland Cavaliers. Stepehen Curry, jucătorul atît de rapid şi de precis de la GSW, l-a îngenunchiat pe LeBron James, cel care se mutase anul trecut în Cleveland pentru a încerca să-şi aducă un titlu în oraşul său iubit. Nu i-a ieşit lui LeBron, deşi a avut în finală medii uluitoare: 36,6 puncte, 12,4 recuperări şi 8,8 pase decisive.

Trupa lui Curry şi a lui Andre Iguadala a cîştigat al şaselea meci cu 105-97. Curry şi Iguadala au marcat câte 25 de puncte. (Finala NBA se joacă după sistemul 4 din 7 meciuri. Scorul general a fost 4 – 2 pentru GSW).

Cei de la GSW au avut un parcurs incredibil în tot acest an. LeBron James a încercat să-şi construiască rapid o echipă campioană în Cleveland, după plecarea din Miami, dar nu i-a ieşit din primul an. Golden State au adus anul acesta un joc de atac incredibil, combinat cu o trupă de elită de aruncători de la linie de 3 puncte. Au dominat o Conferinţă de Vest mult mai puternică decît Conferinţa de Est şi au fost cît pe ce să doboare recorduri incredibile stabilite de echipe legendare precum Chicago Bulls pe cînd era condusă de Michael Jordan. GSW nu au mai cîştigat un titlu de 40 de ani.