MENIU

Noi proteste împotriva graţierii şi amnistiei, miercuri şi duminică seara

Românii nu renunţă la protestele de stradă, cât timp cabinetul Grindeanu insistă cu graţierea şi amnistia. 

Organizatorii anunţă proteste atât pentru miercuri, cât şi pentru duminică, dacă Guvernul nu ţine cont de ce au cerut cei 100 de mii de oameni care au manifestat duminica trecută, în cele mai importante oraşe. 

"Miercuri ieşim în stradă în cazul în care anunţul ministrului este unul care nu ţine cont de ce au cerut strada şi multe alte organizaţii şi instituţii. Punctele pe care am stabilit că nu le negociem rămân de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri. 50.000 de oameni din Bucureşti au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Dacă alege, totuşi, să treacă acestă lege... atunci o să obţinem paşnic inclusiv demisia acestui Guvern”, se arată pe pagina evenimentului.

Peste 45.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi alte zeci de mii în mai multe oraşe din ţară faţă de cele două proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestaţii din România de după 1990. A fost al doilea week-end consecutiv când mii de oameni au protestat faţă de cele două proiecte, în urma unui apel pe Facebook.

Surse: Grațierea, trimisă la Parlament. Modificarea codurilor penale, prin OUG