MENIU

Noi probleme la Sectorul 1: Clotilde Armand nu mai plătește bursele elevilor

Clotilde Armand. Foto: Profimedia

Clotilde Armand spune că nu va mai plăti bursele elevilor și nici asistența socială. Motivul- bugetul Sectorului 1 pentru 2023 nu a fost încă adoptat.

Clotilde Armand spune că nu mai poate achita bursele elevilor și că în același timp nu mai poate face față cheltuielilor privind asistența socială.

Edilul sectorului 1 acuză coaliția PSD-PNL că blochează proiectele importante pentru comunitate și că ar fi făcut un front comun împotriva sa, astfel că bugetul Sectorului 1 nu a fost încă adoptat pe anul 2023.

Ca urmare, Primăria Sectorului 1 nu mai poate achita cheltuielile respective pe luna aceasta, iar primarul Sectorului 1 mai acuză coaliția și de faptul că se opune mai multor proiecte majore pe care aceasta le-a inițiat, cum ar fi și termoficarea.

Mai grav, Clotilde Armand acuză că, datorită acțiunilor potrivnice desfășurate de reprezentanții coaliției, primăria nu va avea bani să plătească îndemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap de la 1 aprilie.

„Coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 lucrează împotriva copiilor, împotriva persoanelor vârstnice și împotriva persoanelor cu handicap, blochează activitatea spitalelor și a școlilor și stopează investițiile în Sectorul 1.
De două luni, PNL și PSD nu vor să pună în discuție proiectul de buget pentru anul 2023 în Sectorul 1. Neavând bugetul aprobat, fondurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat sunt sistate, lucrăm la cotă de avarie din ce am încasăm din taxe și impozite.
De luna viitoare, situația se va agrava, suntem în imposibilitate să derulăm mai multe programe, o parte dintre ele sunt esențiale pentru mai multe categorii sociale.
Vă dau un exemplu elocvent de la Asistența Socială, de la 1 aprilie nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenți care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și a căminelor pentru persoane vârstnice,” a scris edilul Sectorului 1 pe pagina de Facebook.