MENIU

NOI PERLE LA BACALAUREAT 2014. "Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu!"

Noi perle la BACALAUREAT 2014

BACALAUREAT 2014 Poezia a dat multe bătăi de cap candidaţilor la BACALAUREAT 2014, cu atât mai mult cu cât este pentru al treilea an consecutiv când genul liric se regăseşte printre cerinţele de examen. Nici anul acesta profesorii nu au fost scutiţi de savuroasele perle.

Pe lângă confuzii şi exprimări comice, liceeni au transmis şi mesaje profesorilor corectori, sperând că astfel vor reuşi să le câştige indulgenţa pentru o notă de trecere.

"Ne mai vedem vreo 3 sesiuni deacum încolo, că dau de vreo 2 ani, e grea frate româna asta, sunt mulţi termeni", a scris unul dintre candidaţi, scrie adevarul.ro.

Un altul, revoltat că are din nou poezia la subiectul principal, a avut un mesaj vulgar pentru profesori: "Bai, fac ceva pe voi, nu se poate, dar ce p…a mea e al zecelea an cand dau ăştia liric, dar uite vă scriu eminescu – ion". Într-un moment de sinceritate, un elev a dat vina pe profesorul de la clasă pentru slaba sa pregătire pentru examen: "profa mea de română la clasă nu făcea nimic, făcea meditaţii şi lua banii colegilor, iar eu nu am facut nimic, am citit Moromeţi, ca asta ne-a zis că ne dă". Un alt candidat a venit cu o altă explicaţie pentru lipsa de pregătire: "eu ma duc la ASE, nu-mi trebuieşte româna".

Un candidat a fost şi mai vehement: "Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu", în timp ce altul consideră că tinerii trebuie să se menajeze pentru a face faţă volumului de lectură: "Tre să ai grijă de tine frate ca să ai o viaţă liniştită şi să poţi citi toate operele astea".

,,Romanul Luceafarul este incredibil, are 175 de strofe’’ La interpretarea poeziilor, deşi autorii aleşi au fost consideraţi de profesori ca fiind accesibili, elevii s-au întrecut în perle:

"Riga Crypto era o ciupearcă cam dură, faţă de baieţelul ei lapona Enigel"

"Nu-ţi voi lăsa decât bunăciuni după moartea ta poete"

"Luceafarul este o stea puternică dar de fapt era el Eminescu o căuta pe Veronica Micle, cât de mult o iubea pe săraca fata".

"Ion de Eminescu are influenţe balzaciene, ce le împrumuta de la Proust"

"Romanul Luceafărul este incredibil, are 175 de strofe, este cel mai lung din poezia românescă"

 

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM. DESCARCĂ SUBIECTE LA ROMÂNĂ SCRIS


BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Absolvenţii clasei a XII-a vor susţine luni proba scrisă la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Dascălii se aşteaptă ca subiectele de la Bac 2014 să fie de nivel mediu, adaptate profilului studiat. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţişi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului. REALITATEA.NET vă transmite în timp real informaţii legate de BACALAUREAT 2014 şi va afişa SUBIECTELE ŞI BAREMUL la ROMÂNĂ. 

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Absolvenţii clasei a XII-a vor susţine luni proba scrisă la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Dascălii se aşteaptă ca subiectele de la Bac 2014 să fie de nivel mediu, adaptate profilului studiat. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulţumit profesorilor implicaţişi a atras atenţia asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege şi de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului. REALITATEA.NET vă transmite în timp real informaţii legate de BACALAUREAT 2014 şi va afişa SUBIECTELE ŞI BAREMUL la ROMÂNĂ. 

BACALAUREAT 2014 În total, 143.968 de candidaţi s-au înscris la proba de Limba Română de la Bacalaureat, dintre care 14.400 sunt din Bucureşti. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 129.827 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare.

BACALAUREAT 2014 Candidaţii vor susţine proba între orele 9:00 - 12:00 şi nu pot ieşi din examen mai devreme de 10:30. Subiectele pe care le vor primi la proba de română de la Bac sunt de două feluri: o variantă pentru Real şi una pentru Uman.

 Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte. Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate, precizează Ministerul Educaţiei, conform adevarul.ro.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM PROFIL REAL

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ SUBIECTE ŞI BAREM La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

 

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Începe greul pentru elevi

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Luni va avea loc prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi să participe la această probă 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei.

Absolvenţii vor avea, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte. Astfel, absolvenţii filierei teoretice - profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale - profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Elevii au avut posibilitatea să consulte şi să rezolve modele de subiecte pentru bacalaureat încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro