MENIU

Noi măsuri de stimulare economică, anunțate azi de BCE. Dobânda ZERO

<p>Șeful BCE, Mario Draghi</p>

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat, joi 10 martie, noi măsuri de stimulare economică pentru zona euro, dar ale cărei efecte se vor vedea și în celelalte economii din Europa.

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus dobânda de politică monetară la 0% și a extins programul de relaxare cantitativă prin achiziţia de obligaţiuni din piaţă.

BCE a redus dobânda de politică monetară în zona euro la un nou minim record: 0%. Anterior, dobânda de politică monetară era de 0,05%.

Mario Draghi, șeful BCE, a anunţat și o injecţie suplimentară de 20 de miliarde de euro, până la 80 de miliarde de euro lunar, bani pompați în economiile Europei pentru stimularea inflației.

O altă măsură dură luată joi de BCE: a trimis dobânzile la depozite în teritoriu negativ, la -0,4%. Practic, băncile sunt taxate pentru ținerea nefolosită a banilor.

BCE a avut pe 10 martie şedinţa în care a discutat despre programul de relaxare monetară din spaţiul european, iar majoritatea analiştilor se aşteptau la măsuri de relaxare a politicii monetare.

Mai multe articole despre:
BCE mario draghi