MENIU

Noi măsuri anti-Covid în Italia

Noi măsuri anti-Covid în Italia

Autoritățile italiene au anunțat introducerea unor noi măsuri anti-Covid în contextul exploziei infectărilor. Restricțiile vizează în principal programul de funcționare a barurilor și restaurantelor, fiind recomandate munca la distanță și școala online.

Premierul Giuseppe Conte a precizat că noile măsuri sunt necesare pentru evitarea revenirii la carantină. 

”Măsurile vor trebui să ne permită să înfruntăm noul val de contaminări care loveşte sever Italia şi Europa. Nu putem pierde timp. Trebuie să punem în aplicare aceste măsuri pentru a evita un nou lockdown generalizat ce ar pune economia în pericol”, a spus Conte, duminică seară. 

Scopul principal al autorităților este acela de a limita adunările în spaţiul public și în locurile private.

Restaurantele vor putea fi deschise până cel târziu la miezul nopții. Acestea trebuie să afişeze la exterior capacitatea maximă de primire, care va fi de maximum șase persoane la o masă. În schimb, barurile se vor închide la 18:00 dacă nu vor putea oferi servicii la masă clienţilor pe scaune.

75% dintre funcționarii publici vor trebui să lucreze de acasă, regulă recomandată şi sectorului privat. De asemenea, se recomandă videoconferințele. 

Numărul călătorilor din transportul public va fi limitat, iar programul școlilor trebuie schimbat și coordonat pentru a se evita aglomerările. Principala recomandare a autorităților este însă ca, acolo unde este posibil, cursurile să se desfășoare online. 

Sărbătorile, târgurile și sporturile colective locale pentru amatori vor fi, de asemenea, interzise, informează Agerpres.

Primarii vor putea impune, la nivel local, închiderea pentru public, cu începere de la orele 21:00, a străzilor sau locurilor unde se pot crea aglomerări, a mai anunțat premierul. 

Italia, prima țară din Europa lovită de pandemie, are al doilea cel mai mare bilanț al deceselor de pe continent după Marea Britanie. Vineri a atins, pentru prima dată, pragul de 10.000 de noi infectări şi a rămas peste acest nivel simbolic sâmbătă (10.935) şi duminică (11.705). Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia (nord), Campania (sud), Lazio (centru) şi Piemont (nord-vest). Bilanțul total al epidemiei din țară depășește 414.241 cazuri de Covid-19 și 36.543 de decese.

Mai multe articole despre:
italia masuri anti-covid