MENIU

Noi drepturi pentru pacienții din România

Noi drepturi pentru pacienții din România. Oamenii care sunt tratați în spitale vor putea desemna o persoană care să aibă acces la toate informațiile lor medicale, lucru până acum interzis. În acest fel, bolnavii vor putea alege cel mai bun tratament, iar malpraxisul va putea fi dovedit cu ușurință, chiar și după decesul pacientului. Șeful statului a promulgat ieri legea care prevede aceste drepturi, potrivit Realitatea TV.

Proiectul a fos propus de medicul ieșean Tudor Ciuhodaru, iar modificarile aduse în sistemul medical ar trebui să vina în ajutorul pacientului, care ar avea acces facil și nerestricționat la o a doua opinie medicală și, de asemenea, ar trebui să ajute la soluționarea cazurilor de malpraxis. 

"Actuala lege a malpraxisului apără societățile de asigurare și unitățile sanitare, în detrimental pacientului. Și nu o dată, profitând de faptul că există o restricționare a acestor infoimratii medicale. Informatiile medicale se vor putea procura cu mare ușurință și apare o transparență în actul medical și o comunicare mai bună între unitatea sanitară, între medic și pacient și familia acestuia sau cu cel pe care il desemnați în foaie.", spune deputatul Tudor Ciuhodaru.

Pacienții nu cred însă că lucrurile se vor schimba prea mult. 


De la începutul anului, la Colegiul Medicilor din Iași au fost depuse sute de plângeri în care sunt acuzați de malpraxis mai mulți doctori de la diferite spitale. Până acum, nici măcar 1% dintre aceste cazuri nu au fost soluționate, spun surse din interiorul Colegiului Medicilor. 

Mai multe articole despre:
spitale pacienţi malpraxis Tudor Ciuhodaru