MENIU

Noi centre de imunizare, în Capitală. Se așteaptă vaccinul

Noi centre de imunizare, în Capitală. Se așteaptă vaccinul

S-au suplimentat locurile libere pentru vaccinarea anti-Covid în Capitală. Centrul de vaccinare de la Romexpo a avut repartizate 7.200 de doze de vaccin. Imediat, însă, s-au epuizat și programările pentru luna ianuarie. Între timp, se finalizează și alte centre de vaccinare din București, deși nu se știe când vor primi doze de vaccin, relatează Realitatea PLUS.

După ce ieri dimineață au sosit pe aeroportul din Capitală încă aproaximativ 34.000 de doze de vaccin de la Pfizer, o parte din ele au fost repartizate către centrul de vaccinare de la Romexpo și Clubul Seniorilor din Sectorul 6. Oficial, în aceste două centre vaccinarea începe astăzi. Alte centre, în schimb, sunt în curs de avizare de către DSP-uri.

"Institutia prefectului si-a dat acordul in vederea avizarii de catre DSP a acestui centru, urmand ca zilele urmatoare, probabuil maine (astazi - n.r.) DSP sa ne dea si acordul scris", afirma primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

"De cum se prezinta pacientul este intampinat de un agent de la politia locala, este masurata temepratura, se dezinfecteaza si se echipeaza cu botosi, dupa care este indrumat catre receptie, unde este verificat daca a fost inscris si inregistrat pe platforma online, primeste chestionarul de triaj, merge, completeaza, si este trimis catre triajul medical, apoi il indruma - daca este apt pentru vaccinare - in cabinetul de vaccinare", a explicat mediucl Lacasu FLlorentina.

Chiar dacă acest centru va primi astăzi avizul DSP, nu se știe când îi vor fi și repartizate doze de vaccin.

Prefectura anunță că centrele vor fi deschise etapizat, în funcție de cantitățile de vaccin alocate Bucureștiului.

În total, peste 300.000 de români s-au programat la vaccinare până acum în etapa a doua.

Mai multe articole despre:
centre imunizare capitala vaccin