MENIU

Noapte albă pentru autorități: Tânărul din Gorj depistat cu virusul din China este transferat la București

Primul caz de coronavirus din România, confirmat miercuri seara, a alertat autoritățile centrale și locale, din Gorj, acolo unde trăiește bărbatul bolnav și familia acestuia, aflată în carantină, la domiciliu.

Starea de sănătate a bărbatului din Gorj îmbolnăvit și a familiei sale este sub atenția autorităților de două zile, casa acestuia fiind monitorizată încă de luni, după cum au declarat oamenii din zonă.

”De două zile sunt izolați la domiciliu, am avut Poliția în permanență aici. Astăzi a fost și medicul de familie. Toți erau bine, nu aveau simptome, dar, din păcate, cel mai tânăr membru al familiei a fost depistat pozitiv”, a spus, la un post de televiziune, primarul din comuna Prigoria, localitatea de unde provine primul pacient din România confirmat cu coronavirus.

Băiatul este din Gorj, are 25 de ani și lucrează la firma italianului depistat recent cu virusul din China. El a intrat în contact cu cetățeanul italian care a vizitat, recent, ţara noastră.

Potrivit celor din comună, și prietena băiatului este izolată la domiciliul său, dintr-o localitate apropiată. 

Bărbatul va fi transferat la Institutul "Matei Balş", din Capitală în noaptea de miercuri spre joi

Ambulanța special pregătită pentru transportul tânărului la Institutul „Matei Balș” a ajuns la locuința în care a fost izolat în ultimele două zile în jurul orei 1.00. El urmează să ajungă în câteva ore în capitală, unde va fi internat și va primi tratament.

Victor Costache: Se face o anchetă epidemiologică amănunțită pentru a vedea cu cine a mai intrat în contact persoana care a fost diagnosticată cu coronavirus. Persoana a intrat în contact direct cu italianul în vârstă de 71 de ani. Mai sunt 33 de testări în lucru, persoane din apropierea cazului, iar mâine se vor afla rezultatele. Ca parte pozitivă, avem identificat pacientul zero, pacientul italian și de 2-3 zile testăm toți contacții lui și de abia am identificat unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv e că e într-un mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată.

Raed Arafat: Persoana diagnosticată miercuri seară a fost de două zile în izolare la domiciliu. S-a micșorat probabilitatea să transmită mai mult. Din familie mai sunt câteva persoane care nu au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

Marcel Vela: Facem un apel la calm și la urmarea recomandărilor Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a fost un mod pentru a vă prezenta că știm cum să ne pregătim. Fac un apel la calm, la înțelepciune și cu siguranță românii, noi ca și națiune vom trece peste această provocare.

 

Mai multe articole despre:
coronavirus