MENIU

Ninsoarea şi vântul puternic au lăsat 32 de localităţi din Suceava fără curent electric

Suceava fără curent electric

Nu mai puţin de 32 de localităţi din judeţul Suceava nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza ninsorilor şi vântului puternic de duminică.

Nu mai puţin de 32 de localităţi din judeţul Suceava nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza ninsorilor şi vântului puternic de duminică, informează Suceava News.

Potrivit unui raport al E.On cele 32 de localităţi erau total nealimentate cu energie electrică, alte şapte localităţi fiind parţial nealimentate.

Localităţile afectate sunt Crucea , Broşteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc – parțial, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Iacobeni, Vatra Dornei – partial, Gura Humorului – parțial, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuţi, Volovăţ, Horodnic, Rădăuți-parțial, Grămeşti, Siret – parțial, Zamostea, Cajvana, Todireşti, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoşana, Pârteşti de Jos, Cacica-parțial, Cajvana, Solca-parțial şi Arbore.

În total s-au înregistrat defecţiuni la 428 de posturi de transformare, 15 linii electrice din judeţ fiind total nealimentate cu energie electrică. Judeţul Suceava se află sub cod portocaliu de ninsori începând de duminică ora 13:00 până luni la ora 10:00.

Duminică seara, în judeţul Suceava s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a judeţului, mai spune sursa citata.

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate ceea ce a impus restricţii de circulaţie începând cu ora 16:30 pe DN 17A, sectorul Câmpulung Moldovenesc – Marginea, pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5t.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliţie. Având în vedere condiţiile meteorologice se impune ca circulaţia să se desfăşoare doar dacă este strict necesară şi totodată să fie adaptată viteza la condiţiile de drum, iar maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

În multe zone, stratul de zăpadă a atins deja 10-15 centimetri. Un tren din judeţ a fost oprit într-o gară după ce linia electrică a fost avariată de copacii căzuţi pe linie. Călătorii au fost preluaţi de microbuze și duși acasă.

Mai multe articole despre:
Suceava ninsoare cod portocaliu