MENIU

Ninel Potârcă, condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită

Omul de afaceri, de etnie rromă, Ninel Potârcă, a fost condamnat, de Tribunalul Gorj, la trei ani de închisoare cu executare, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să îl mituiască pe lichidatorul judiciar, Materi Catrinoiu. Mai exact, în schimbul sumei de 20.000 de lei, afaceristul i-ar fi cerut lichidatorului judiciar să se retragă  ”din dosarul, privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentată de acesta” sau să aibă ”o atitudine favorabilă intereselor sale”, se arată în hotărârea judecătorească, citată de Adevărul. Omul de afaceri de etnie romă Ninel Potârcă a fost condamnat de Tribunalul Gorj la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/targu-jiu/ninel-potarca-fost-condamnat-luare-mita-intr-un-nou-dosar-penal-1_542bfbeb0d133766a893d52a/index.html

 La sfârşitul anului trecut, magistraţii Tribunalului Dolj au dispus arestarea pentru 29 de zile a lui Constantin Ninel Potârcă, fost candidat preşedinţie, acuzat de dare de mită. Sentinţa poate fi, însă, atacată.
Potrivit hotărârii judecătorești, Tribunalul Gorj „condamnă pe inculpatul Potîrcă Constantin Ninel la trei ani închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi c C.pen., din Codul penal din 1969. (...) Constată că la data de 18 septembrie 2014, a încetat măsura preventivă a arestului la domiciliu, inculpatul fiind arestat în vederea executării pedepsei de 6 ani închisoare. (...) Dispune confiscarea sumei de 5.000 lei ce a făcut obiectul infracţiunii de dare de mită. Obligă pe inculpat la 5.000 lei, cheltuieli judiciare statului, din care suma de 2550 lei cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală. Cu apel“.
 
A vrut să-l mituiască pe Matei Catrinoiu cu 20.000 de lei
 
„În cursul lunii noiembrie 2013, procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus începerea urmăririi penale faţă de Potîrcă Constantin Ninel, pentru infracţiunea de dare de mită, prevăzută şi pedepsită de art. 255 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, constând în aceea că i-a oferit unui lichidator judiciar suma de 20.000 lei, pentru a se retrage din dosarul privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentată de acesta sau pentru a avea o atitudine favorabilă intereselor sale. Oferta s-a materializat la data de 19.12.2013, când învinuitul Potîrcă Constantin Ninel, i-a remis lichidatorului judiciar suma de 5.000 lei, în scopurile sus-arătate, promiţând, totodată, că în luna următoare îi va remite şi restul de 15.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor craioveni.
 
Mai multe pe Adevărul.