MENIU

Nimeni nu se înghesuie pe posturile bănoase de la BNR și ASF. Care e motivul?

Posturile vacante de conducere de la BNR și ASF rămân fără candidați, partidele neajungând încă la un "troc" convenabil.

Deși incluse pe ordinea de zi de marți a ședinței comune a comisiilor de specialitate din Parlament, audierile privind viitorul vicepreședinte al ASF și de viceguvernator al BNR vor fi amânate pentru cel puțin o săptămâna, întrucât până luni la ora 12 (la care expiră termenul privind trimiterea propunerilor), niciun partid nu-și exprimase preferințele, la cele două Comisii primindu-se doar o auto-propunere pentru postul de vice al ASF.

Potrivit surselor Hotnews, pentru postul de viceguvernator al BNR pe lista scurtă a PSD ar fi fost contactat Enache Jiru, însă acesta nu s-ar fi lăsat convins să preia locul liber lăsat de liberalul Bogdan Olteanu, în vreme ce liberalii optează fie pentru Eugen Nicolaescu fie pentru Andreea Paul Vass, preferințele fiind pentru cea din urmă.

Postul de viceguvernator al Băncii Centrale este liber de la începutul lunii august 2016, odată cu demisia lui Bogdan Olteanu, prins în capcana unor fapte de corupție anterioare mandatului la BNR.

Funcția de viceguvernator este foarte importantă- e o funcție executivă în cadrul Băncii de emisiune-ar aparține potrivit cutumei celor de la PNL. Surse din piață spun însă că ar exista un troc între principalele două partide, în sensul că PSD ar fi cedat liberalilor postul de vice la ASF, urmând să-și plaseze omul în funcția de viceguvernator.

Singura propunere înregistrată până luni la pranz (data limita a inscrierilor) vine pentru functia de vicepresedinte al ASF, numele candidatului fiind Răducu Petrescu.

Mai multe articole despre:
BNR ASF