MENIU

Nicușor Dan, semnal de alarmă pentru școli. Daniel Tudorache: ”Indiferent de situație, suntem pregătiți”

Nicușor Dan

Candidatul dreptei pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, consideră că municipalitatea ar fi trebuit să gestioneze situația din școli și să se asigure că noul an va începe în clădiri bine puse la punct. Pe de altă parte, primarul sectorului 1 dă asigurări: Școlile din "capitala" capitalei își așteaptă elevii cu porțile deschise. 

Nicușor Dan admite că ședința Comitetul Național pentru Situații de Urgență în care se discută despre noul an școlar ar fi trebuit să aibă loc mai devreme, nu înainte cu o zi ca cei mici să meargă la cursuri.

”Cei din CNSU ar fi trebuit sa se intalneasca acum o saptămână, asta nu e lucrul cel mai grav, cel mai grav e ca avem 15 scoli care nu pot sa fie deschise pentru ca nu s-au terminat lucrarile in ele”, a spus Nicușor Dan.

Sunt și primari care dau asigurări că elevii vor începe în condiții bune școala în oricare dintre scenariile stabilite de inspectoratele școlare și asta pentru că cei mici au primit tablete și calculatoare.

”Suntem pregatiti pentru orice scenariu si pentru cel galben si pentru cel rosu, daca solicită parintii. Zilele astea au primit calculatoare, au ajuns parintii la scola sa le ridice, pot incepe si online scoala toti copii din sectorul 1”, a spus Daniel Tudorache.

Sectorul 1 se află în cel mai bun scenariu posibil: nicio școală nu va funcționa sub scenariul roșu, adică toți elevii vor veni fizic la cursuri. 

Mai multe articole despre:
nicusor dan