MENIU

Nicușor Dan depune plângere penală împotriva Primarului Sectorului 5 pentru incidentul din 18 iunie

nicusor dan inquam
nicusor dan inquam

Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei a susținut o scurtă declarație de presă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Acesta urmează să se adreseze instanței pentru cele două momente în care conferințele sale de presă au fost întrerupte pe domeniul public.

Nicușor Dan: „În urmă cu două săptămâni, conferința mea de presă a fost bruiată de viceprimarul Capitalei, iar în urmă cu câteva zile o altă conferință pe care am avut-o a fost bruiată de angajații de la salubritate de la Sectorul 5, care s-au învârtit și au claxonat în jurul conferinței de presă. Sunt două probleme: una politică, pe care trebuie să și-o asume PSD București și președintele PSD București, Gabriela Firea. (...) Domeniul public nu este moșia primarului în funcție sau a subordonaților lui. (...) Președintele PSD București trebuie să spună public dacă se delimitează sau nu de aceste două acțiuni. Dacă se delimitează, trebuie să ne spună ce măsuri a luat împotriva celor care le-au comis. ”

Candidatul a explicat acțiunea penală pe care urmează să o demareze la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Nicușor Dan: „Acum însă vorbim de acțiunea penală. La acțiunea de acum câteva zile, din 18 iunie, au fost folosiți bani publici și angajați ai serviciului public de salubritate, pentru a împiedica desfășurarea unei conferințe de presă. Nu vrem să rămână doar la tulburarea liniștii publice și la sancționarea unor șoferi care au claxonat. Vinovați sunt primarul Sectorului 5, șeful Poliției Locale Sector 5 și șeful companiei de salubritate, companie publică a Sectorului 5, care au permis desfășurarea acestei activități. Infracțiunile sunt delapidare și abuz în serviciu, alături de tulburarea liniștii publice. Plângerea este de competența Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru că primarul Sectorului 5 are și calitatea de avocat suspendat în acest moment, cât timp își exercită funcția de primar al Sectorului 5.”

Mai multe articole despre:
nicusor dan