MENIU

Nicuşor Constantinescu, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Nicuşor Constantinescu, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, într-un dosar legat de subfinanțarea și încercarea de evacuare a Centrului Militar Zonal Constanța.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2009 — 27 noiembrie 2013, Nicușor Constantinescu, cu știință și în exercitarea atribuțiilor care decurgeau din calitatea de președinte al CJ Constanța, în mai multe rânduri nu și-a îndeplinit sau și-a îndeplinit în mod defectuos obligațiile potrivit art.76 din Legea nr.446/2006.

Potrivit acestui articol "consiliile județene/locale și ale sectoarelor municipiului București sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalațiile de telecomunicații, sistemele și serviciile informatice, autoturismele, alte dotări și materiale, precum și fondurile necesare desfășurării activității specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului. (...)".

Astfel, Nicușor Constantinescu nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, neefectuând reparațiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilități și servicii de pază necesare funcționării în condiții normale a acestei instituții, potrivit agerpres.ro.