MENIU

Nicuşor Constantinescu, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

<p>Nicușor Constantinescu</p>

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului București nu este una definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, condamnarea la şase ani de închisoare în cazul lui Nicuşor Constantinescu, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu emiterea sau prelungirea unor autorizaţii de construirea a unor centrale eoliene, decizia putând fi atacată cu apel, prejudiciul estimat de procurori fiind de aproximativ 30.000.000 de euro, potrivit Mediafax.ro.

Ancheta în acest caz a început în anul 2014, şi, potrivit DNA, după ce instanţele judecătoreşti au dispus prin nouă hotărâri definitive pronunţate în perioada 2008 - 2011 ca preşedintele CJ Constanţa să procedeze la emiterea documentelor respective, acesta ar fi refuzat punerea în executare a hotărârilor prin care era obligat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

"Ulterior, printr-o altă hotărâre judecătorească s-a dispus ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să plătească o amendă civilă pentru fiecare zi de întârziere, însă Nicuşor Daniel Constantinescu a continuat să nu îşi execute obligaţiile impuse de către instanţa de judecată. Toate demersurile de a obţine executarea silită a obligaţiilor preşedintelui CJ Constanţa au rămas fără efect, inclusiv datorită refuzului organelor fiscale de a executa penalităţile, astfel încât Nicuşor Daniel Constantinescu a lipsit practic de conţinut drepturile părţii vătămate, în ciuda recunoaşterii acestora în mod repetat pe cale judecătorească", explica DNA atunci când a fost demarată ancheta.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este cercetat şi în alte dosare ale DNA. În unul dintre ele, legat de privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare de Tribunalul Constanţa, în octombrie 2015, decizia fiind şi în acel caz nedefinitivă.

Mai multe articole despre:
condamnat închisoare Nicuşor Constantinescu