MENIU

NICULAE RĂMÂNE CU SECHESTRUL. Curtea Supremă a respins solicitarea miliardarului

Curtea Supremă a respins solicitarea omului de afaceri şi a partenerei acestuia

Curtea Supremă a respins solicitarea lui Ioan Niculae. Miliardarul a contestat sechestrul impus de procurorii DIICOT asupra bunurilor sale în dosarul Romgaz. Plângerea a fost depusă de omul de afaceri şi de partenera acestuia, Mariana Nicoleta Toncea.

Totul se întâmplă după ce pe 26 iunie procurorii anunţau că au extins cercetările şi faţă de fiica lui Niculae, Adina, dar şi faţă de mai mulţi funcţionari de la Oficiul de Cadastru Teleorman şi Zimnicea pentru sustragere de sub sechestru şi abuz în serviciu. Avocatul miliardarului a declarat că autorităţile fac o expertiză pentru a stabili valoarea exactă a prejudiciului.

"Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de persoanele suspecte NICULAE IOAN şi TONCEA NICOLETA MARIANA împotriva Ordonanţelor nr. 146/D/P/2010 din data de 26 iunie 2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. Structura Centrală. Obligă contestatorul Niculae Ioan la plata sumei de 225 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Obligă contestatoarea Toncea Nicoleta Mariana la plata sumei de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă dosar 4254/2/2014 Sectia penala a ICCJ", se arată într-un comunicat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.