MENIU

Nicolăescu, despre coplată: Cred că nu a produs efectul estimat

Nicolăescu, despre coplată: Cred că nu a produs efectul estimat

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este de părere că introducerea coplăţii nu a produs efectul estimat, fiind încasaţi din toate spitalele, la nivel naţional, doar 5,2 milioane de lei, plătiţi de pacienţi, la externare.

"Cred că nu a produs efectul pe care l-am estimat. Vom face şi celelalte analize. În acest moment, nu cred că a produs efectul scontat, însă, după ce vom vedea dacă s-a redus numărul de internări, vom lua o decizie", a arătat demnitarul, joi, la o dezbatere privind asigurările de sănătate.

Nicolăescu a precizat că analiza privind suma totală din coplată, numărul zilelor de spitalizare şi cel al numărul de pacienţi de la care au fost încasaţi banii va fi făcută în următoarele două-trei zile.

"Vom analiza luând în calcul toate aspectele", a mai spus ministrul Sănătăţii. Coplata la externare, introdusă la 1 aprilie 2013, este stabilită de fiecare spital în parte, la o sumă între 5 şi 10 lei.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spunea, în aprilie 2013, că speră ca "această coplată modestă" să fie înţeleasă în scopul descurajării internărilor fictive, care consumă bani "fără niciun fel de raţiune medicală, ci mercantilă".