MENIU

Cine este Nicolae Moga, fostul șef de televiziune locală, favorit să devină ministru de Interne

Nicolae Moga, fost subprefect de Constanta

Nicolae Moga este numele vehiculat în interiorul PSD să preia șefia Ministerului de Interne, după demisia forțată a lui Carmen Dan. O decizie fermă în acest sens va fi luată în cadrul ședinței CEX a PSD de azi.

Senatorul Nicolae Moga este un veteran al Parlamentului (din 2008) și a fost susținut de Liviu Dragnea pentru un loc eligibil pe listele PSD pentru al treilea mandat la alegerile din 2016.

Nicolae Moga este membru în comisia specială pentru reformarea justiției, cunoscută sub numele de "comisia Iordache", responsabilă de mutilarea legilor justiției și a codurilor penale.

Potrivit CV-ului publicat pe pagina Senatului, Nicolae Moga (67 de ani) a fost între 1996-2000 președintele Televiziunii Neptun Constanța, înființate de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Printre limbile străine cunoscute de Nicolae Moga nu se numără engleza, ci rusa și franceza.

Lui Nicolae Moga îi place să conducă: deține permis de conducere auto la toate categoriile (A,B,C,D,E), permis ambarcatiuni navale, brevet pilot aeronave ultrausoare motorizate.

Activitatea profesională a lui Nicolae Moga: Șef Lot (punere in functiune Grup nr.1) - Energomontaj Turceni (1977-1980);

Sef Brigada, coordonator lucrari de constructii montaj ecluzele Navodari si Cernavoda - Energomontaj Navodari (1980-1986);

Revoluția din 1989 l-a găsit pe Nicolae Moga ca Director adjunct Management - Energomontaj CNE Cernavoda, sectorul Termocentrale Electrice (1986-1991);

A deținut funcția de subprefect al jud. Constanța în două perioade: 1991-1993, respectiv 2003-2004;

Din 2008 a avut trei mandate de senator în Parlamentul României, deținând și funcția de vicepreședinte al Senatului;

În interstițiile fără activitate politică Nicolae Moga a deținut poziția de Manager coordonator lucrări constructii transport la compania SC TRACON SRL (14 ani în total).

La categoria experiență politică, Nicolae Moga amintește calitatea de membru PSD, membru Comitetul Executiv Constanta (din 2003) și cea Consilier Municipal în Consiliul Municipal Constanța.

Potrivit presei locale, în perioada Mazare, Nicolae Moga ar fi fost marginalizat, fiind lăsat în afara rețelelor de influență.

Dăncilă, reacție dură după acuzațiile lansate de Carmen Dan

Ce studii are Nicolae Moga: a terminat Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Energetica, Specializarea Centrale Termoelectrice (1973-1977) și între 2002 și 2006 a făcut și Dreptul la Universitatea Ecologica Bucuresti.

Are și studii postuniversitare în Management și Finanțare Locală (tot la Universitatea Ecologica Bucuresti 2002-2004) și a trecut și pe la celebra Universitate Naţională de Apărare ,,Carol I" (2011).

Nicolae Moga e vicepreședinte al Biroului permanent din Senat din iunie 2019. Este membru în Comisia de Apărare și în Comisia de Validare.

Nicolae Moga face parte din grupurile de prietenie cu parlamentele din Turcia și Brazilia.

Este membru Fondator al Universităților "Ovidius" Constanta și "Andrei Saguna" Constanta.

Şef de OPC, avertizat de Nicolae Moga: Ieşi mai puţin în presă cu nenorociri! Nu eşti Cattani!

Nicolae Moga a intrat în atenția presei centrale în 2017 când l-a avertizat peun șef de la Protecția Consumatorilor să nu mai iasă în presă cu "nenorociri" de pe Litoral.

"Ieşiţi mai puţin în presă cu nenorociri. Nu îmi doresc să fiţi un Cattani al litoralului românesc fiindcă nu vreau să sfârşiţi ca el!", i-a spus Moga.

Senatorul spune că agentul economic trebuie respectat şi îndrumat atunci când greşeşte şi îl avertizează pe directorul CJPC să nu fie un nou Cattani pentru că nu vrea să sfârşească la fel ca acesta, menţionând, totodată, că trebuie protejat consumatorul.

Mai multe articole despre:
nicolae moga carmen dan