MENIU

Nepotul lui Traian Băsescu, la Secția 14 Poliție în urma controlului judiciar

Nepotul lui Băsescu, adus cu mandat la DNA

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a prezentat, joi dimineaţă, la Secţia 14 Poliţie din Capitală, pentru a-i fi adus la cunoştinţă programul după care trebuie să se prezinte la secţie în cadrul controlului judiciar dispus miercuri în cazul său.  

Nepotul fostului președinte Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, va fi cercetat sub control judiciar pe cauţiune, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut un milion de euro omului de afaceri Sandu Staicu, promiţând că intervine la DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia.

Avocatul lui Dragoş Băsescu, Cristian Ene, a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA că nepotul lui Traian Băsescu este suspectat de "posibile fapte de trafic de influenţă".

El a adăugat că Dragoş Băsescu a dat o declaraţie prin care a încercat să îi convingă pe anchetatorii DNA cu privire la nevinovăţia sa. În urma declaraţiilor date, anchetatorii au decis ca el să fie cercetat sub control judiciar pe cauţiune.

Avocatul a menţionat că suma pe care Dragoş Băsescu trebuie să o plătească statului este de 10.000 de lei şi că acesta urmează în continuare să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori va fi chemat.

 În acelaşi dosar este urmărit penal şi omul de afaceri Ciprian Nistor - condamnat definitiv în alt dosar al DNA, el fiind cercetat pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În data de 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut unei persoane, denunţător în cauză,  500.000 de euro pentru o soluţie de nearestare la o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce o privea pe respectiva persoană. El a mai cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în dosarul respectiv, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului, potrivit DNA.

"Denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen. Ca urmare, Dragoş Băsescu i-a spus denunţătorului că are o soluţie, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 de euro printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar pe o perioadă de până la doi ani", conform reprezentanţilor DNA.

Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, pentru a nu trezi suspiciuni, precizează sursa citată.

Mai multe articole despre:
DNA Traian Băsescu Dragoş Băsescu