MENIU

Nelu Tătaru se așteaptă să se generalizeze certificatul digital: „Valul 4 e al nevaccinaților. Trebuie să ne asumăm decizii”

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat, luni seara, că se așteptă să fie generalizat certificatul digital, astfel încât să nu mai fie închise activitățile economice.

„Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulți concetățeni aleg boala. E cea mai riscantă cale pe care o putem alege”, a spus Nelu Tătaru.

„Avem o frustrare justificată a celor care au fost corecți. Anul trecut întrebam când va apărea vaccinul și număram lunile. În ianuarie era „nu treceți în față”, „să respectăm rândul”. 

Paturile din spital noi putem să le facem pentru cei care sunt non-covid, depinde doar de noi. (…) Acum avem vaccinarea. Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii. Haideți să le facem sigure: facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri. Trebuie să ne asumăm niște decizii”, a spus Nelu Tătaru, la un post TV.

Acesta a declarat că „valul 4 e valul nevaccinaților”, precizând că peste 98% dintre cei decedați de COVID sunt nevaccinați.