MENIU

Nelu Tătaru: Nu mă aștept la un nou lockdown. Cerem doar respectarea unor reguli

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a reiterat miercuri apelul către populație să respecte măsurile de combatere a transmiterii noului coronavirus pentru a evita scenariile dure, precum reintrarea în carantină. În caz contrar, vom ajunge la 2.000 de cazuri pe zi, bilanț care va face ca unitățile de primiri urgențe ”să trepideze”.

Întrebat dacă este luată în discuție revenirea la carantină, Tătaru a răspuns că nu se așteaptă la acest lucru, ci ca toată lumea să respecte regulile de protecție sanitară. Dacă le încălcăm, putem avea tot felul de scenarii, a subliniat ministrul.

”Eu nu mă aștept la un lockdown, eu mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condițiile în care ne aflăm, cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activități, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate. Respectând aceste norme, avem o menținere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim și la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creștere până spre 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom vedea cum trepidează și unitățile de primire urgențe, și terapia intensivă, precum și secțiile de boli infecțioase”, a explicat Tătaru, la Institutul Fundeni.

Despre introducerea testării în cazul persoanelor care vin din străinătate în țara noastră, ministrul Sănătății a spus că va propune CNSU și Guvernului această măsură. Testele ar urma să fie plătite de persoanele respective. 

 

Mai multe articole despre:
nelu tataru lockdown