MENIU

NEDREPTATE REPARATĂ. Accidentul vascular e iar HANDICAP

Rovana Plumb, la Realitatea TV

O nedreptate urmează să fie reparată în cel mai scurt timp. Accidentul vascular cerebral va fi reintrodus pe lista de acordare a gradelor de handicap. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb, în exclusivitate, la Realitatea TV.

"Am discutat cu ministrul Bănicioiu si accident vascular cerebral se va reintroduce pe lista de handicap. Se va concretiza curand printr-un ordin comun al Ministerului Muncii şi al Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Muncii mai promite şi că persoanele cu handicap permanent nu vor mai trebui să se prezinte la comisie în fiecare an. A înaintat, şi în acest caz, un termen.

"Nu voi mai permite o astfel de bataie de joc, am discutat cu colegii parlamentari si cat de curand va fi adoptata o lege pentru cei cu handicap permanent sa nu se mai prezinte la comisie, asta se va regla si va asigur cat se poate de repede, la sfarsitul lunii iunie".

Rovana Plumb mai are în plan un proiect menit să îi ajute pe tinerii absolvenţi să se formeze şi să îşi găsească un loc de muncă. Ministrul speră ca în proiectul pilot să fie angajaţi 300 de tineri.