MENIU

Nebunie pe Wall Street. Bursele au intrat într-un ritm de "montagne russe"

<p>Burse &icirc;n picaj</p>

Indicii bursieri de pe Wall Street se joacă cu nervii investitorilor. După ce bursa a deschis în scădere, pentru a treia zi consecutiv, cele mai importante cotații bursiere revin pe plus. 

La deschiderea bursei de la New York, indicele Dow Jones industrial a scăzut cu 250 de puncte, ajungând la a treia zi de pierderi.

Imediat după acest moment de prăbușire, indicele Dow a urcat cu 350 de puncte, respectiv 1,4%, potrivit Bloomberg.

O creștere spectaculoasă se înregistrează și în cazul indicilor S&P 500 și Nasdaq Composite - amândoi cresc cu 1.3%, în jurul orei 15, ora României.

Cutremurul de la burse a adus pierderi financiare masive celor mai bogați oameni ai lumii. Analiștii sunt deocamdată optimiști și consideră că scăderea spectaculoasă a indicilor bursieri este explicabilă și nu anunță un șoc mai mare. Există însă și comentatori care fac paralele cu marile crize financiare.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut, luni, 114 miliarde dolari, în urma prăbuşirii principalilor indici bursieri de pe Wall Street, după ce optimismul faţă de reducerea impozitelor, care a alimentat câştigurile din ianuarie, a dat naştere la îngrijorări legate de inflaţie, scrie Bloomberg.

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost cel mai afectat de abrupta scădere, acesta rămânând fără 5,1 miliarde de dolari în conturi, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea CEO-ului Mark Zuckerberg este mai mică acum cu 3,6 miliarde de dolari, al doilea cel mai mare declin. Nici Jeff Bezos nu a rămas neatins: acesta a pierdut 3,3 miliarde dolari.

Mai multe articole despre:
New York burse pieţe financiare