MENIU

Nebunia selfie-urilor în generația tânără ar putea avea și un scop practic. Ce au descoperit special

Ești un adevărat pasionat de selfie? Ei bine, nu e nimic rău în asta. Mai mult, oamenii de știință au descoperit un beneficiu surprinzător pe care selfie-urile le au asupra noastră.

Cercetătorii de la Universitate din California, Irvine (UCI) au realizat un studiu care arată că selfie-urile îi pot ajuta pe oameni să fie mai fericiți și în plus le dau și mai multă încredere de sine. Asta pentru că, potrivit cercetătorilor, auto-portretele zilnice joacă un rol important în lupta împotriva stresului și a sentimentului de singurătate.

Însă, din cauza numărului mic de participanți care au luat parte la studiul care s-a desfășurat pe parcursul a trei săptămâni, nu putem fi absolut siguri că rezultatele acestuia sunt valabile în viața de zi cu zi. Mai exact, la studiu au participat 41 de studenți.

Selfie-urile cresc stima de sine și nu numai

Studenții care au participat la studiu au fost împărțiți în două grupuri. Astfel, un grup a primit ca sarcină să realizeze un selfie, în timp ce celălalt grup să facă o fotografie a unui lucru care îi face bucuroși sau o fotografie a unui lucru care bucură pe altcineva (și să trimită poza persoanei respective). În plus, aceștia au mai fost rugați să țină și evidența de trei ori pe zi a stărilor de spirit pe care le-au experimentat.

Ulterior, cercetătorii au comparat datele obținute de la cele două grupuri și au aflat că studenții care au primit ca sarcină să realizeze selfie-uri au devenit mai "încrezători și mai confortabili" cu trecerea timpului, în timp ce oamenii care au fotografiat un lucru care îi făcea fericiți au devenit mai meditativi și mai recunoscători.

Însă, nu trebuie să uităm că selfie-urile pot la fel de ușor să-ți aducă și foarte multe probleme. Din dorința de a face un selfie spetaculos și original, mulți oameni sar peste limita de siguranță. Un caz concret este cel al unui tânăr din America în vârstă de 19 ani care s-a împușcat în gât în timp ce poza.

Sursa

Mai multe articole despre:
fericire selfie stima de sine